Saftig krumme og sprød skorpe

I mit lille bageri lever surdejshåndværket i bedste velgående. Her er kun gode råvarer og sund fornuft. Jeg bager med surdej, som betyder lange hævetider og desuden bruger jeg kun det bedste økologiske danske stenformalet mel. Det giver brød med en saftig krumme og en sprød skorpe, som smager af noget. Noget lækkert!

surdeje til hævning foran vindue

Mel fra Kornbymølle og Økomølleriet

Det mel jeg bager med, kommer fra små møllerier som forarbejder kornet til mel af høj kvalitet. Jeg bruger mel fra Økomølleriet og fra Kornbymølle, som begge er små møllerier, hvor gode folk forarbejder kornet på stenkværne, så alle de gode egenskaber fra kornet bevares.

Forskellige typer mel

Opbevaring af brød

Når du har købt dit brød , kommer det i en papirspose. Et godt fif er, at lægge brødet i en lufttæt beholder eller i et bivokspapir, (sælges i butikken) og opbevare det ved stuetemperatur, så kan det holde sig friskt i længere tid.

Frys brødet til senere

Du kan sagtens fryse brødet ned og tage det op efterhånden, som du får brug for det. Når det senere skal bruges, skal det tø op ved stuetemperatur. Lad brødet tø helt op inden du skærer af det.

Tip til tørt brød

Hvis brødet er blevet lidt blødt i skorpen og tørt i krummen, så giv det en hurtig tur under vandhanen og ind i ovnen med det. Hvedebrødet kan du friske op ved 180 grader, mens bollerne skal have 160 grader i 5-10 minutter.